Stripovi kao edukativni materijal

Work & Adrenaline > Jezici > srpski > Stripovi kao edukativni materijal

Zašto stripovi?


Pored zabave i razonode, stripovi imaju izuzetno edukativni karakter. Italijanska kuća Bonelli Comics nudi veliki izbor različitih junaka. Od akcionih i snažnih do romantičnih i misterioznih. Tu su i japanske mange koje će vas očarati fantastičnim načinom na koji Japanci razvijaju radnju. O poznatim američkim kućama poput Marvel-a i DC Comics-a da i ne govorimo.

Često se radnja i likovi u stripovima zasnivaju na stvarnim ljudima i događajima, upotpunjenim maštom autora.

Scotland Yard zapravo postoji i ima istu funkciju kao u stripu Dylan Dog, kao što je i Groucho Marx inspirisan jednim od braće Marx. Čitajući stripove kroz zabavu ćete naučiti šta je kačaka, kako je nastala korida, ko su garimpeirosi, koja plemena se i dalje mogu naći u dzunglama Amazonije i mnoge druge stvari.

Umesto deserta. 🙂

Mange su vrlo specifične po pitanju radnje i tematike, pa postoji mogućnost da razvijete novu zavisnost. 🙂
Čitaju se od kraja s desna na levo, pa je i to konfuzno dok se ne uhodate.

Spirala užasa i Beležnica smrti.

Svi ovi izvori devete umetnosti vam mogu poslužiti kao veoma koristan dodatni materijal prilikom nastave ili učenja novog jezika.
Naravno, mogu se praktikovati tek nakon što je osnovno znanje o jeziku već usvojeno. Veoma su korisni za proširivanje fonda reči i dobro su lektorisani, pa ne morate brinuti o pravopisnim greškama koje danas nalazimo svuda.
Možete diskutovati o radnji, likovima, novim temama u koje su vas nesebično uveli, a možete ih i prevoditi na maternji jezik polaznika i na taj način im pomoći pri usvajanju novih reči i konstrukcija. Ne sadrže psovke, pa su pogodni i za decu.
Nama je dosadašnja praksa pokazala da su najkorisniji za učenike koji poseduju nivo jezičkog znanja od A2 pa naviše.

Dajte im šansu. Nadamo se da ćete uživati. 😊 

Stotinu mi vampira! Ovo je previše i za istraživača noćnih mora.

Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega!